Ham har jeg været heldig med

Et bud på sund, velsmagende og mættende frokost

sund-frokost-trinetheodora-fitnessblogJeg har lige spist den lækreste frokost, som er afbilledet ovenfor. Jeg har en lidt sjov måde at gå til mine måltider på; i dag havde jeg fx rigtig meget lyst til nye kartofler, så det blev udgangspunktet og så kombinerer jeg ellers bare med det, jeg lige kan finde. I dag havde jeg  hakket kyllingekød i køleskaber samt en rest romainesalat og hjemmerørt dilddressing. Det viste sig at være en rigtig god kombination af forskellige smage (surt, sødt, salt) og konsistenser (blød, sprød og knasende), som betyder en bedre mæthedsfornemmelse – eller tilfredsstillelse i hvert fald. Det fik jeg lyst til at dele med jer 🙂

Ingredienser 

 • Hakket kyllingekød
 • Nye kartofler
 • Romainesalathoved
 • Dild
 • Purløg
 • Revet cheddarost
 • Grovvalsede havregryn
 • Mælk
 • Fromaise fraise/skyr/creme fraise
 • Citronsaft
 • Salt og peber

Jeg tilberedte således: 

 1. Bring de nye kartofler i kog i en gryde med vand og salt i
 2. Lav din dressing af fromaise frais med saften fra en halv citron, salat og peber og dild til dressing
 3. Lav kyllingefarsen bestående af hakket kylling, en håndfuld grovvalset havregryn, en håndfuld cheddarost, dild efter smag, en sjat mælk, salt og peber
 4. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 5. Varm en grillpande op med olie på gas. Form kyllingedellerne i den ønskede størrelse og lav stegeskorpe på dem
 6. Læg dellerne i et ovnfast fad og bag dem færdig i ovnen i cirka 10 minutter
 7. Lad dellerne hvile, mens du griller romainesalaten på panden, som du har krydret godt med salat og peber og har skåret i 4 dele (lad enden side på, så bladene ikke falder fra hinanden). Lad salaten tage godt med farve (cirka 1 minut på hver side)
 8. Tag de kogte kartofler og tilsæt en smule smeltet smør, groft salt og purløg og bland det sammen
 9. Server 🙂

Det smager simpelthen skønt – og dur selvfølgelig også som aftensmad! Resten af eftermiddagen vil jeg prøve at samle mig om mit metodeafsnit i bachelorprojektet, inden jeg skal til træning. Det bliver spændende, og jeg glæder mig til at fortælle om det!

XXX

Follow on BLOGLOVIN’ // FACEBOOK // INSTAGRAM

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ham har jeg været heldig med