Alt For Damerne løbet 2014

En bedre løber

Nå, det er ingen hemmelighed, at min oplevelse med løbet i går var mindre god, og at jeg er rigtig skuffet over min egen præstation. Siden jeg for ca. 3 måneder siden begyndte at træne målrettet mod Aarhus City Halvmarathon, så har jeg kun oplevet fremgang, og derfor var det hårdt for mig at opleve så meget modgang på én gang i går. Jeg har udelukkende mig selv at sammenligne med, så hvad der er god og dårlig pace for andre er egentlig underordnet..

tfmNår det så er sagt, så har jeg lige sovet på det, og jeg kan jo godt se, at der stadigvæk er sket en stor udvikling. På billedet til venstre har jeg netop løbet mit første officielle løb, nemlig Marselisløbet 1. september 2013. Billedet til højre er fra i går, altså knap 9 måneder senere. Jeg har da fået opdateret min løbegarderobe lidt, hva? 😉 Ej, der er stor forskel på disse to billeder; til Marselisløbet løb jeg 6 km på 37 minutter, hvilket giver mig en gennemsnitlig pace på 6,17. Ruten på de 6 km var meget op ad bakke og inde i skoven, og jeg var glad for min tid på daværende tidspunkt.

Siden da har jeg løbet en del på løbeholdene i Fitness World, og frem til årsskiftet kun enkelte gange udendørs. Jeg udviklede mig uden tvivl af al intervaltræningen, som det primært var, og jeg oplevede at nå længere og længere på løbebåndet fra hold til hold. Jeg tilmeldte mig derfor Aarhus City Halvmarathon allerede tilbage i efteråret, for at opretholde min nyfundne motivation for løb og for at tvinge mig selv til at komme udendørs og løbe længere ture.

I februar i år begyndte jeg at træne henimod Aarhus City HM, og jeg løb mine første 10 km i streg udendørs nogensinde. Det gjorde jeg på 57.25 minutter, hvilket gav en pace på 5.44 og jeg var så glad for, at jeg gjorde det på under en time. Siden da har jeg løbet 10 km en del gange, et par 12’ere, 14 km og 20 km – alle (pånær en) med en pace på under 5.30 indtil i går.

Jeg var slet ikke forberedt på rutens art (og det er min egen skyld, ja), og jeg lod mig virkelig slå ud af det. Men jeg har alligevel formået at løbe 2 1/2 gange længere end til Marselisløbet for 9 måneder siden og med en langt bedre pace. Pacen er endda bedre end min første 10 km-tur for bare 3 måneder siden, der var på flad rute. Ja, den er dårligere end langt de fleste af mine længere distanceture, men set i et større billede, så er der virkelig sket noget på løbefronten, og jeg har virkelig forbedret mig.
Jeg vælger derfor at tage ved lære at 15 km-turen i går; husk at forberede dig på løberutens art og afstem dine forventinger herefter! Som Tine mindede mig om, så skal jeg prøve at forberede mig på andre scenarier end det perfekte til de officielle løb – og især til den 8. juni. For måske der fx er dårligt vejr og dermed færre publikummer? Det havde jeg egentlig ikke lige tænkt over, men jeg er glad for, at hun sagde det. Det går altså også opad til det halvmarathon, og jeg må være mentalt forberedt på alle scenarier.

Og så sagde hun også, at jeg i stedet for burde nyde, at jeg har udviklet mig så meget, at jeg betegner 5.43 som en dårlig pace (i forhold til mig selv!). Og det vælger jeg at gøre, og så sparker jeg røv den 8. juni i stedet for 🙂

Må I alle have en skøn og dejlig mandag – og nyde det dejlige vejr!

Signature

Har du husket at deltage i min give away? Ellers kan du være med lige her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alt For Damerne løbet 2014