Inspiration // Kostplan

Dinner for one (2)

Anden udgave af min aftensmadsinspo? Jeg elsker virkelig oksesteg, især culotte og andet i den familie. Jeg er (og har altid været) vild med fedtkanten på kød, og jeg synes, at det er her smagen sidder 😉 Om man er fan er fedtkant eller ej, er nok ret individuelt, men jeg kunne aldrig drømme om skære fedt af kød! Altså, medmindre det er ren fedt. Og sener. Så skal jeg ikke ha’ det. I er med på, hvad jeg mener!

Dagens ret: Oksecuvette med blandet salat og svøbte asparges

dinner“Opskrift”: Jeg kan aldrig lide, når rødt kød bliver gennemstegt. Det skal lige være medium – og lidt til den røde side. Så er det altså godt. Generelt, når jeg laver cuvette/culotte, så sørger jeg for at skære diagonalt i begge retninger på overfladen af stegen, så fedtet kan blive sprødt. Herefter gnubber jeg et godt lag salt på, presser to fede hvidløg og fordeler det imellem rillerne og så strør jeg dild over til sidst inden stegen kommer i ovnen.
Jeg starter altid med 225 grader i 7-10 minutter, så overfladen får et svirp og bliver sprød. Herefter skruer jeg ned til 180 grader i 20-30 minutter afhængig af stegens størrelse, og hvis jeg ikke synes overfladen er sprød nok, så giver jeg den lige 2-5 minutter på 225 grader til sidst også.

Salaten på billedet består af: Blandet grøn salat, spinatblade, avokado og jordbær, det smager så dejlig sommerligt og giver noget friskhed til kødet.

Når man bruger almindelige, grønne asparges, så husk at bunden skal knækkes af, så den ikke bliver sej. Tag fat i begge ender og knæk, så vil bunden gå af på det rigtige sted i forhold til den givne asparges.
Wrap herefter 1-2 asparges i en skive parmaskinke og læg disse med ind i ovnen sammen med stegen i det sidste kvarters tid.

Velbekomme 🙂

Signature

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inspiration // Kostplan