Kan man stille krav til sine veninder?

Det er dyrt at blive single

IMG_0812Puha, jeg roder rundt med nogle store tal i øjeblikket. Det har en række konsekvenser at ende sit forhold, og nogle af de konsekvenser er en bekostelig affære. Jeg er pt ret glad for, at jeg står i en situation, hvor jeg har fået fast job og dermed en fornuftig indtægt, for det giver én en helt anden kreditværdighed. Det er sjovt, som bankerne lige pludselig gerne vil i dialog med én 😉

Jeg står lige nu og her og skal betale et nyt indskud i en lejlighed, som i sig selv er en relativt stor udgift, når man lejer privat i Aarhus. Men jeg står også foran mit dyreste køb hidtil i mit 23 år-lange liv. Jeg skal købe min første bil – og det bliver en ny én af slagsen. Det er der flere årsager til, men mest af alt nytter det ikke noget, at den har kørt en helt masse i forvejen, når man skal trille rundt på vejene 50.000 km om året. Bilmarkedet er en sjov størrelse, og det er virkelig en jungle. Det gælder om at holde tungen lige i munden, når man bliver udsat for alle de tal og regnestykker, renter og afdrag og forhandlinger, som følger med at skulle købe en bil. Det handler ikke kun om det brændstof, man hælder i motoren – det er nærmest den mindste del af at være bilejer. Og jeg har muligvis været en smule naiv! Udgifterne går både til finansiering, vægtafgift/grønafgift, serviceaftale og forsikring, inden man overhovedet kan køre i den. Og så er der sikkert et eller andet, jeg har glemt. Det løber op!

Det er dyrt at blive voksen – og for mit vedkommende har det kostet yderligere 200.000 kr at blive single…

signatur

10 KOMMENTARER

 • Mette Louise

  Tillykke med din nye bil. Et brud har desværre bare omkostninger på flere planer – især når man har boet sammen og været fælles om tingene..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Tusind tak! Ja, sådan er det desværre bare!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annemette

  Du er velkommen til at skrive ang. biludgifter. Jeg er også single. Har bil. En Suzuki SWIFT.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu kan jeg ikke helt se om du hár købt bilen… for ellers vil jeg bare gøre dig opmærksom på, at du ikke skal købe en for lille én. Man kan få mange lækre små biler, men med det kørselsomfang vil den være udtjent tidligt og måske inden du får betalt den af. Ja… jeg taler af erfaring – min første var en fiat punto 60 h købt fra ny… og når den har kørt omkring 200.000 km er den altså ikke meget værd længere.
  Bare lige et lille hint, som jeg gerne selv ville have haft 🙂

  Pøj pøj med det hele…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Tak for råd – jeg har også valgt at gå uden om de små biler. Jeg magter heller ikke at høre på den støj på motorvejen hver dag, som der bare er, når man kører 130 i en lille bil. Valget er faldet på en Hyundai i20 dieselbil, så er hoppet i mellemklassen. Superfin og robust, så jeg er meget glad!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Av.. Som om det ikke gjorde ondt nok i forvejen. Sender varme tanker 🙂

  https://frejalyngbo.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tbc

  Hej Trine. Et lille råd fra en bankrådgiver – husk at spørge banken omkring finansiering af bilen. Jeg oplever gang på gang at jeg kan lave en billigere og mere fleksibel løsning end bilforhandlerne kan. Eneste gang jeg får udfordringer er, hvis bilforhandleren f.eks. smider et par års ekstra garanti oveni hatten – det har jeg svært ved at konkurrere med 😉 Held og lykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Dejligt du skriver! Jeps, jeg har også valgt at finansiere gennem banken. Det kan meget bedre betale sig i det lange løb, og jeg har en anden status i banken i forhold til kommende investeringer og en anden fleksibilitet!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan man stille krav til sine veninder?