Pizza på broccolibund

Den ultimative muffin

Jeg har efterhånden lagt et par opskrifter ind på diverse banan/proteinmuffins. Jeg har dog udviklet lidt på mine hidtige opskrifter og hentet inspiration hos Susan og udviklet den ultimative chokolademuffin (ifølge mig selv i hvert fald)! Den er lækker svampet og smager virkelig igennem af chokolade – og det kan jeg jo kun klappe i hænderne over 😉

De er sindsygt nemme og ikke mindst hurtige at lave, hvilket er et krav til madlavningen i mit køkken! Jeg biksede lige en ny portion sammen i går og fik 12 skønne muffins ud af det.

muffinDu skal bruge følgende: 

  • 3/4 dl mandler
  • 1/2 dl kokos(mel)
  • 3/4 dl havregryn
  • 1 scoop chokoladeproteinpulver (kan undlades og erstattes med 2 spsk kakaopulver og så bruge 1 dl havregryn i stedet for)
  • 2 mellemstore bananer (eller 3 små/en meget stor)
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniliepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • Mørk chokolade (til glasur)

Med det skal du: 

  1. Tænde ovnen på 200 grader varmluft
  2. Blende mandler til mel
  3. Tilsætte havregryn og kokos og ligeledes blende til mel
  4. Tilsætte proteinpulveret, vaniliepulveret og bagepulveret
  5. Brække bananerne i stykker og tilsætte dem
  6. Klække de to æg i blandingen
  7. Blende det hele til massen er ensartet og flydende
  8. Fordele i dine muffinsforme (jeg fik 12, hvor formen var lidt over halvt fyldt)
  9. Bage muffinsne i ovnen i ca. 15 minutter og hakke mørk chokolade imens
  10. Tilsætte det mørke chokolade på de varme muffins og lade det smelte (drys eventuelt med lidt lækkert, fx kokos eller frysetørret hindbær)
  11. Lad køle af og sæt dem herefter i køleskabet

TIP! Det er også lækkert at tilsætte lidt hakket mørk chokolade i hver muffinform efter den flydende masse er tilsat, så kommer der til at være lækre chokolade chunks inde i den enkelte muffins også!

De er helt perfekte som snack – enten som mellemmåltid eller som en lækker dessert fx med lidt is til eller frisk frugt 🙂 De fungerer også virkelig godt på madpakken! I må få en dejlig dag.

Signature

4 KOMMENTARER

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizza på broccolibund