Påsketur til Falkenberg Strandbad i Sverige

Den foreløbige plan for vores roadtrip i USA 2018

driving-ruby-sparks-gif-downsized_large

Vi planlægger i øjeblikket vores tur til USA. Vi tager det hele sådan lidt hen ad vejen, så vi er sikre på, vi ikke går glip af noget alt for vigtigt. Selvom vi har en hel måned, så er der simpelthen allerede så meget, vi må nedprioritere. Det er svært, når man gerne vil det hele 😉 Men tingene er jo heller ikke gratis, og særligt overnatningerne i byerne omkring nationalparkerne og de store attraktioner er skudt helt i vejret. I Yosemite har vi heldigvis fundet en dejlig billig campingplads, mens jeg har noget familie omkring Zion, så den udgift sparer vi heldigvis. Ligeledes har jeg familie i San Diego og i nærheden af San Francisco, hvilket selvfølgelig gør de øvrige priser mere overskuelige.

Ruten har vi nogenlunde styr på, og den kommer cirka til at være således: Los Angeles – Santa Monica – San Simeon – Monterey – San Francisco – Nevada City (Lake Tahoe) – Yosemite National Park – Las Vegas – Zion National Park – Grand Canyon – Palm Springs – San Diego – Los Angeles.

Hvis nogen af jer har taget en lignende tur og har erfaringer, tips, anbefalinger – you name it, så hører vi meget gerne fra jer i kommentarfeltet! Kan I få øje på noget, der ligger på ruten, som er på vejen i forhold til ovenstående punkter? Er der noget, vi bare SKAL opleve – måske noget, vi ikke kan læse os til i bøgerne? 🙂 I forvejen har vi brugt mange jeres gode råd i mit sidste indlæg om turen, og de er noteret i vores rejse-docs, så tusind tak for det!

Desuden synes jeg, det er svært at vide, hvor meget tid, vi skal bruge de enkelte steder. Der har vi prøvet at lave et mere eller mindre groft overslag, og heldigvis er de fleste hoteller og Air BNB’s mulige at afbestille med kort varsel, så vi ikke er fuldstændig låst (eller i hvert fald ikke mister for mange penge ved at freestyle).

Men hold nu op, hvor bliver det en verdensklasse sommer. Jeg kan slet ikke vente.

35 KOMMENTARER

 • Helena

  Solopgang eller nedgang ved Horseshoe bend! Et par timers kørsel fra grand Canyon. Fuldstændig fantastisk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  I Monterey er det et MUST at tage på Montrio Bistro – lokal restaurant som ikke ligger i turist helvede men laver SUBLIM og anerledes mad – tænker det lige er et sted for kokken også 👌🏼🍷

  Og lige et andet tip hvis I er til lidt mere tør og frisk rosé så hold jer på afstand af de lokale vine – de er lavet på Zinfandel og vanvittigt søde 🙈🙈

  God tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Sådan, fedt tip, tak for det – det er helt sikkert noteret 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Kan anbefale at købe en guidet tur i Yosemite, så får man virkelig set meget af parken, mens man hører om historien, floraen og dyrene i parken.
  Vi bookede en Intermediate hike Glacier Point til Taft Point over Sentinel Dome. Det var 8 miles og tog ca. 7 timer.
  Det er sindssygt hårdt, men virkelig oplevelsen værd! Om morgenen kan du se solen stå op over Half Dome. Du får udsigt over dalen og bl.a. El Capitan, på Taft Point kan du ligge dig ned og kravle hen til kanten og kigge de 2200 m ned.
  Vi gik med John og han var virkelig god og rar, især da jeg gik lidt langsomt til sidst pga. min astma, der var han en kæmpe støtte.
  https://www.yexplore.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Wauuuw, det lyder vildt!!! Det vil vi helt sikkert se nærmere på!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Har været i Californien 2 gange, senest i efteråret. Man kan umuligt nå at se alt man gerne vil, som du også selv skriver, så i må forsøge at prioritere efter bedste evne 🙂 Der vil nok altid være nogle ting man fortryder man ikke fik set og nogle ting man brugte lidt for meget tid på, men nogle af de ting vi ikke ville være foruden eller fortrød vi ikke gjorde var:
  San Fransisco: her fik vi helt tilfældigt booket en 2-timers tur i sådan nogle gule mini go-cars. Det lyder mega plat, men det var SÅ sjovt og det var en fantastisk måde at se byen på. Der er en gps der guider dig rundt i byen og fortæller facts om de steder du kører forbi. Man kan sagtens stige ud og tage billeder eller gå lidt rundt hvis man har lyst. Vi kunne umuligt nå at ha set så meget af byen hvis vi selv skulle komme rundt.
  San Diego: Google potatochip rock. Vi synes det var en meget sjov oplevelse og samtidig en god hike oplevelse og gode billeder 🙂
  Gran Canyon: Tag jer selv tiden og kør helt til det “rigtige” gran canyon, og ikke bare en af yderpunkterne som Las Vegas har lavet til gran canyon attraktion. Jeg vil helt klar anbefale at tá en overnatning eller to inde i selve parken, det er fedt at ku se sol opgang og nedgang.

  Generelt husk at book diverse attraktioner hjemmefra, fx Alcatraz, ellers er det umuligt at få billetter:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   FEDT med nogle det-fortryder-man-ikke-tips! Det kan virkelig være en jungle. Både SF og SD har vi god tid i, så det håber vi er godt prioriteret. Og Grand Canyon er det også planen, vi skal rigtigt ind i.
   Ja, det skal vi huske!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  I kan godt glæde jer! Vi rejste på vestkysten i 5,5 uge for 4 år siden. Vi blev fuldstændig bidt af USA og har rejst dertil hvert år siden (til forskellige destinationer). Som andre skriver, vil jeg også klart anbefale Bryce Canyon, Antelope Canyon, Monument Valley og Sequria. I San Diego ligger UUS Midway-et museum hangarskib. Mega fedt sted!
  Har I overvejet at køre turen modsat fra San Fransisco og ned langst vestkysten? Så kører I på den “rigtige” side af vejen til at nyde udsigten og stoppe for at tage billeder.
  Rigtig god tur! USA er det fedeste land at rejse i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Tak for gode tips – Jacob vil helt sikkert elske et hangarskib-museum!
   Nej, for det kan pga. koordinering med min familie derovre ikke lade sig gøre at vende ruten, men jeg tænker, at vi kan stoppe lige oftere og tage billeder 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tog cirka samme tur for 2,5 år siden (dog den modsatte vej rundt), så hvis du orker kan du læse om oplevelserne på min blog 🙂
  Jeg ville smide Bryce Canyon ind også. Den ligger lige ved Zion, men er komplet anderledes. Jeg nåede kun en guidet ridetur der, men det var en superfed måde at se parken på!! Det er stadig et af mine bedste minder fra de fire uger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   årh, du sælger den med rideturen!!! Vi vil så gerne ha’ en tur på hesteryg i en af parkerne. Det vil jeg lige huske!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Carmel Beach er fuldstændig fantastisk – den lille perle af en by, må i ikke gå glip af 😍👏🏼. På Highway 1 kommer der et sted hvor søelefanter holder til, lige ud til vejen. De er kæmpe og virkelig også en sjov oplevelse. Ved Big Sur kan man køre af den gamle grus vej, det er En hyggelig tur, hvor man kommer helt ind i skovene 😊🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Jeps, den er det også planen at komme forbi 😀 Og fedt med sådan et lille “off road” tip, tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Åh jeg er misundelig! Har boet og rejst meget i USA og Californien er klart en af mine yndlings stater. The Line i LA er det fedeste hotel!! Der er udsigt til Hollywood skiltet, der er en lækker café som laver lækker latte og både pool og deres egen natklub. Det koster lidt men er super lækkert! Hvis I har tid så er Santa Barbara virkelig et besøg værd! Den hyggeligste by med en hel særlig stemning 😊 Jeg var ikke så begejstret for outlettet i Vegas men der ligger til gengæld et kæmpe et mellem LA og Santa barbara som efter min mening var meget bedre. I Vegas har vi haft boet på det Best Western som ligger på the strip til virkelig billige penge og det er super fint. Er I der i mange dage så skal I dog nok lede efter et andet med en større pool. Vegas er kogende om sommeren 😊 min morfar bor Lake havasu og det er altså lidt en beige pensionistby så jeg ville ikke bruge tid på at stoppe der.
  Husk at afstandene i USA er kæmpe og det tager længere tid at køre end man tror.
  Der er en rejse blog omkring roadtrip ture i USA skrevet af Rene Frederiksen og den har rigtig mange gode tips måske I kan få lidt inspiration og tips der 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Tusind tak for dine anbefalinger! Skal helt sikkert tjekke det hotel ud. Santa Barbara er også noteret!
   Ja, jeg har prøvet at lave et overslag i forhold til afstande og tid, men jeg er også forberedt på, at det tager meget længere tid. Man skal jo også ha’ forfriskninger og billeder og alt sådan noget på vejen 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  I kan godt glæde jer til en mega fed tur. Vi tog næsten samme tur i 2016 – det er bare en oplevelse uden sammenligning. Jeg vil dog anbefale at vende ruten, så i har Stillehavskysten på højre side – på den måde kommer det meget tættere på. Det er selvfølgelig ikke sikkert det kan lade sig gøre, hvis ruten er planlagt – men blot et tip. I Monterey ligger der en lille by ”Carmel” som simpelthen er SÅ hyggelig og vi undervurderede total det sted. Hvad angår dage i nationalparkerne vil jeg anbefale minimum 2 hele dage i Yosemite. Derudover synes vi Sequia Nationalpark var en oplevelse – ligesom Death Valley. Hvis jeg må anbefale en Nationalpark som er ”glemt” er det Bryce Canyon – det var så smukt og igen fuldstændig undervurderet. Derudover var Antelope Canyon en oplevelse med smukke farver – ligesom Monument Valley. Vi måtte opgive Zion da vi kom i en weekend, og der var simpelthen ALT for mange mennesker, så nok også en god ide med god tid der. Ellers er Aerial Tramway i Palm Spring også en fed oplevelse…. God tur 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Årh jeg glæder mig! Det kan – på grund af noget koordinering med min familie – ikke lade sig gøre at vende ruten. Vi må holde ind lidt ekstra! 🙂
   Ja, Carmel er noteret på listen under Monterey, så det vil jeg glæde mig til. I Yosemite har vi også tre overnatninger, så det lyder jo godt. Der er så mange nationalparker – og så lidt tid – så vi har været nødt til at vælge. Jeg kan jo godt se, at vi bliver nødt til at tage en runde mere på et andet tidspunkt 😛
   Mange tak for dine tips – det er virkelig værdsat!!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Velbekomme 😊 Jeg tænkte nok også det kunne have noget med planlægningen at gøre, men ja så kan man altid holde ekstra ind. Ja det er så meget at se, så man må begrænse sig på et tidspunkt… Det var vi også nødt til – OG tager helt sikkert også en tur igen 👍

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  PS. Horseshoe Bend tidligt om morgenen – så har I det hele for Jer selv, og den stilhed og udsigten er betagende!!!!💏

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Trane

  Elsker USA og har været på næsten samme tur 😊
  Vil klart anbefale Jer at læse lidt mere om byen La Jolla og Horseshoe Bend 😁 oversete perler!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Ej bliver helt jaloux! Jeg var afsted med min familie i 2016, og var på samme tur, dog den modsatte vej. Horseshoebend må I ikke gå glip af, der er så sindssygt smukt, og ligger på vejen fra/til Grand Canyon afhængig af hvilken vej. Derudover er High Roller helt fantastisk. Det er det største “pariserhjul” og ligger i Vegas! Det er så fedt at se byen oppefra. Outlettene i Vegas er virkelig også eg besøg værd, mener nord var bedre end syd. Yosemite er en så fin park, tag at bestil en tur i parken, da det er svært selv at finde rundt😕 Vi så kun bridalveil vandfaldet, da vi ikke kunne komme i nærheden af resten. Når I kommer til Zion, vil jeg anbefale gåturen i floden, det er hundekoldt i starten, men en mega fed oplevelse☺️ Monterey skal I virkelig bruge god tid på fishermanns warf. Der er nogle sygt lækre restauranter, vi havde desværre lige spist morgenmad, men der er lækkert fisk i hver en afkrog. Antelope Canyon er også mega smukt. Der er både upper og lower, vi var i lower, hvor man går ned under klipperne, mens man bliver vist rundt af “indianere”. Upper ved jeg ikke så meget om, men der bliver man kørt ud til klipperne. Håber mine fif kan bruges, vi fik ihverfald meget ud af tips og idder! God tur☺️👏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Horseshoe Bend og Antelope Canyon er noteret! Og godt tip med Vegas, den vil vi prøve.
   Yosemite har vi nogle dage i, så der skulle gerne være tid til en del i parken 😀

   Dine ideer kan klart bruges! Det kan jo alt sammen virke totalt uoverskueligt, når så meget skal planlægges og bookes på forhånd. Det hele giver typisk mere mening, når man først er derovre 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg har boet et halvt år i San Diego, og jeg kan klart anbefale at have god tid der. Byen har alt! Se solnedgang på Sunset cliff (hop evt i havet fra klipperne), køb en kaffe hos Better Buzz og gå en tur langs Mission Bay og surf ved Pasific beach. Tag til picnic med til La Jolla og se søløver. Hike til Potato Chip Rock, shop i Fashion Valley og tag til den mexicanske grænse til det store outlet Las Americas. Husk Taco Tuesday og tag en drink på Garnet Ave! (:
  Derudover er jeg enig i, at Antelope Canyon og Horseshoe Bend er en fantastisk oplevelse!

  Rigtig god tur (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Årh hvor fedt. Vi har også en uge i San Diego – der bor min moster nemlig, så det er skønt. Dine tips er noteret, tak for det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg var på samme tur i sommers (næsten).
  Efter min mening mangler I virkelig Page, hvor I kan se bl.a. Horseshoe Bend og vigtigst Antelope Canyon. Det må I virkelig ikke snyde jer selv for.

  Vi tog til Page mellem grand Canyon og Zion 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Den var på, så fjernede jeg den faktisk… men nu er den på igen! 😀 haha! Er der et bestemt sted i Antelope Canyon det er godt at køre hen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Jeg forstår ikke helt hvad du mener med et godt sted at køre hen i Antelope Canyon.
   Men Antelope Canyon er en kløft, man via en guidet tur går ned i. Prøv eventuelt at google Antelope Canyon, så vil billederne tale for sig selv.

   Både Horseshoe Bend og Antelope Canyon ligger i Page. Der ligger også Lake Powell, som vi valgte at tage en dukkert i. Det var en virkelig smuk oplevelse.
   Page er ikke noget mange snakker om, men faltisk endte det med at blive et af vores favoritter fordi der var flere ting på et sted.

   Åh, hvor er jeg altså misundelig på jer!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Jeg synes bare at kunne se, at der er et upper og lower-område? Måske jeg tager fejl. Vi vil gøre vores bedste for at nå at opleve det også – omend kortvarig! 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Overgaard

   Beklager det sene svar. Jeg glemte helt at få tjekket op på det indtil nu hvor jeg selv sidder og planlægger næste USA tur! 🙂

   Men korrekt, der er både upper og lower. Jeg var i lower antelope canyon, og de ligger virkelig lige ved siden af hinanden. Jeg kan virkelig anbefale lower, det er også der de mest berømte billeder er fra! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Steffie

  Min kæreste og jeg var på roadtrip for 2 år siden, også i vest USA. Vi googlede os frem til en hike HELT op til Hollywood sign -det var en fed oplevelse! Og så er Grand Canyon også en vild oplevelse. Jeg ærger mig over at vi kun havde en enkelt dag der. Venice Beach er også en oplevelse værd. Der er sjove typer og en lækker strand. Husk at det er herredyrt at leje bil hvis i er under 25! (Kender ikke jeres alder)
  Ellers vil jeg bare ønske jer en fantastisk tur, USA er skøn!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Årh ja, god ide! Det er noteret. Vi har heller ikke for længe i Grand Canyon, men det er der ikke noget at gøre ved. Vi må jo bare tage en tur mere 😛 Vi er 25 og 29, så det skulle gerne gå.
   Tusind tak! Vi glæder os også 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Vi tog en lignende rute i 2016 og kan meget varmt anbefale Lake Havasu og Antilope canyon, det er så smukt! Derudover sæt tid af til at fordøje – vi kørte til et nyt sted nærmest hver dag men kunne godt have brugt en slapper dag ind imellem på at fordøje alle indtrykkene.. ved ikke hvornår i skal afsted men 4th of july var også en kæmpe oplevelse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TRINETHEODORA

   Tak for tip! Vi har prøvet at lave ruten, så vi ikke hele tiden skal skynde os videre, men det kan bare alligevel ikke heeelt undgås, når man gerne vil have det hele med! Der er dog et par stop undervejs, hvor der er indlagt tid til nydelse 😛
   Vi lander i LA på 4th of July, så håber vi lige når at mærke det!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påsketur til Falkenberg Strandbad i Sverige