Årets sneaks

Den der fucking skulder

Det er efterhånden to(!) år siden, jeg blev skadet i min venstre skulder. Skaden opstod i forbindelse med min første styrkecyklus, der inkluderede military press (striks skulderpres). Det kom snigende og var ikke sådan en pludselig opstået skade, men lige pludselig gjorde det bare rigtig ondt at presse vægt op over hovedet. I første omgang tog min daværende træner bare øvelsen af programmet, og jeg gav skulderen ro, og så mærkede jeg egentlig ikke det store til det. Problemet er bare, at jeg aldrig rigtig har fået det behandlet udover et par sporadiske op-tapeninger og en ART-behandling hist og her, men jeg har aldrig fået fulgt behandlingen til dørs.

Det betyder også, at jeg på nuværende tidspunkt ikke kan lave clean and jerk til vægtløftning. Og det irriterer mig grænseløst. Jeg kan lave jerk fra nakken, men det gør ondt at lave det “korrekte” jerk fra front rack-positionen. Det er jeg faktisk ved at være virkelig træt af. Det gør ikke ligeså ondt mere som dengang, men jeg kan tydeligt mærke, at det ikke er godt. Det skal der simpelthen gøres noget ved nu.

Jeg har allieret mig med fysioterapeut, ART-behandler og personlig træner Christian Amdi, som jeg har kun har hørt positive ting omkring. Jeg stoler på, at han har de rette kompetencer til at løse mit problem, da han er veluddannet på området. Ham mødtes jeg med for første gang i dag, så han kunne forsøge at lokalisere den egentlige årsag til smerterne. Indtil nu har jeg fået mange forskellige forklaringer, herunder at smerten skyldes irritation i biceps, en svag rotatorcuff, for stram brystmuskulatur, overbelastning i skuldermuskulaturen…. Amen altså, jeg ved snart ikke, hvad og hvem jeg skal lytte til.

trinetheodora-christian-amdi-fysioterapeut-art-behandlerAmdi startede med at konstatere, at jeg er indadroteret (altså det man vil kalde at have dårlig holdning), og at der er en skævhed i skulderbladene. Han løsnede op omkring skulderen generelt (og der er altså mange ting forbundet med de skuldre der!), så han havde både fat i min brystmuskulatur, mine vinger, musklerne, der indadrotere skulderen og dem, der løfter skulderen. Det fik umiddelbart min ujævnhed til at udligne sig, så jeg ikke var “skæv” at se på. Det er svært for mig at forklare præcist, hvordan smerten føles, og hvor den sidder, så vi gik også ud for at fremprovokere “smerte” imellem de forskellige behandlinger. Selvfølgelig kontrolleret. Han sluttede af med at løsne op for en rotatorcuffens muskler, hvilket lod til at have en umiddelbar effekt. ART-behandling er i øvrigt ikke særligt behageligt… der bliver virkelig trykket til! En gang i mellem gør det decideret ondt. Det er også derfor Amdi er lidt rød i kinderne 😉

På trods af en umiddelbar effekt har han ikke draget nogen konklusioner. Det er egentlig ret befriende, at han ikke udnævner sig selv som dagens høvding på baggrund af en enkelt behandling. Vi har en ny aftale i næste uge, og så skal jeg forsøge at mærke, om behandlingen reelt har haft effekt under mine træninger. Så må vi se, om vi over tid kan lokalisere den egentlige årsag og blive specifik i ART-behandlingen. Amdi har i hvert fald min fulde tillid efter i dag. Jeg har desuden fået tildelt en enkelt øvelse, som jeg gerne skal lave, så det kan jeg ligesom også overskue. Derudover viste han en øvelse med triggerbold, som jeg også med fordel kan give mig i kast med.

Jeg er for første gang optimistisk. Det er fedt nok.

signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Årets sneaks