Den famøse wrap

Broccoliboller

IMG_8683Jeg elsker rugbrød, og spiser stort ikke andre former for brød. Det hænder selvfølgelig, for jeg er nu engang vild med en lækker sandwich i et stykke fuldkornsbrød eller bolle. Jeg kan godt li ‘ nybagte boller og er vild med at eksperimentere med forskellige former for mel og andre produkter.

Så da jeg på Instagram hos @healthytrine så, at man kunne lave boller udad noget så simpelt som frisk broccoli og æg, så var min nysgerrighed i den grad vakt. De var enormt simple (og det er jeg jo nede med) og de var lette og hurtige at lave.

Resultatet blev virkelig godt, og de fungerer perfekt som burgerbolle, men også med noget lækkert pålæg på! De smager dejligt – og så er de rigtig fine og grønne indeni 😉

IMG_8717Til 8 mindre eller 4 store boller skal du bruge:

  • 165 gram broccoli
  • 75 gram havregryn
  • 2 æg
  • 1-2 æggehvider
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt

Så skal du:

  1. Blende havregryn til mel
  2. Tilsæt broccoli og de andre tørre ingredienser og blend til en ensartet masse
  3. Tilsæt de to hele æg og blend til en ensartet masse
  4. Vurder konsistensen og tilsæt herefter 1-2 æggehvider afhængigt at hvor flydende massen er
  5. Form bollerne (massen er ikke så fast at de kan laves til ‘faste’ boller med hænderne) og fordel på en bageplade med bagepapir
  6. Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter (indtil bollerne er rigeligt gyldne)

Nyd herefter bollerne 😉

IMG_8690Har du deltaget i min give away? Hvis ikke, så kan du nå det endnu – klik bare her

Signature

 

10 KOMMENTARER

  • Julie

    Hej.
    Vil prøve at lave dine boller i dag. Da jeg vil bruge dem til madpakken, ville jeg lige høre om de lugter ligeså meget som broccoli ofte gør dagen efter?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    1000 tak for lækre boller – og genial måde at bruge broccoli stokken på 😀 Er ikke god til at bruge broccoli stokken i den almindelig mad/salat, men her, jubiiii hurra for mindre madspild 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vibbe

    Hejsa.
    Jeg har prøvet at lave bollerne i dag og de blev rigtig gode.
    Det er ikke sidste gang de skal laves 🙂
    Tak fordi du deler opskriften.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christel

    Det er en genial opskrift! Har også fladet dem ud, og brugt dem som pizzabund. Har en anden opskrift, hvor jeg bruger finthakkede mandler i stedet for 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • nicoline

    Hej Trine.

    Hvor ser de altså bare lækre ud! Helt sikkert at jeg skal igang med at bage i weekenden. Tænkte på om du har en idé om, hvad næringsindholdene er i bollerne? 🙂
    -Og tak for alle dine fine opskrifter, du er virkelig inspirerende!

    Venlig hilsen Nicoline

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Nicoline

      Ja, i hele portionen er der lidt over 500 kcal. Dvs. laver du 4 store boller, så vil en holde ca. 130 kcal. Laver du 8, så vil en holde ca. 65 kcal 🙂

      Jamen velbekomme – jeg siger også tak! God weekend 🙂

      Kh Trine Theodora

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • nicoline

      Tusinde tak for svaret!
      Og god weekend til dig også 🙂

      Kh Nicoline

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej, hvor sjovt. Jeg har ovnen fuld af brocolli boller lige nu! De skal bruges til (sen) aftensmad og madpakke i weekenden 😀 Dine ser super lækre ud, håber mine bliver ligeså lækre 😀

    Anna – http://wonderwomanwannabe.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den famøse wrap